Kesän kuulumisia!

03.07.2019

           Juhannuksen vietin 2. MC-osakilpailussa Puolan Poznanissa.

Moikka kaikki! Ensimmäinen postaus tänne. Vähän alkuvuoden läpikäyntiä ja ajatuksia jatkosta.

Alkukausi

Kevään ja kesän aikana on tapahtunut paljon. Aloitin avovesikauden keväällä Italian Gaviratessa, jossa vietin useita viikkoja harjoittelun merkeissä. Italiassa soudettiin myös suomalaisten välillä ensimmäinen karsintakilpailu kesän kansainvälisiin kilpailuihin. Sijoitun kilpailussa toiseksi, lunastaen Maailmancup   -edustupaikan. Vuodeksi 2019 asetin tavoitteeksi edustaa Suomea yhdessä Maailmancup kilpailussa miesten avoimessa yksikössä. Karsintakilpailun myötä tavoitteeni kävi toteen. 

Palasin Italiaan viikoksi harjoittelemaan ennen MC-kilpailua. Tämän päätös tehtiin tulevia vuosia ajatellen - miten ulkomaanleiri ja sieltä suoraan kisapaikalle suorittamaan - toimii kohdallani? Kilpailut menivät hyvin ja kokemusta karttui pankkiin. Näin jälkiviisaana todeten, näiden kisojen jälkeen tehtiin harjoittelussa virheitä. No can do, niistä oppii!

Harjoittelin hyvin paljon ja keskityin koviin maksimiharjoituksiin. Tässä vaiheessa huomattiin, että tehoharjoittelu on ollut liian intensiivistä ja keho pistää hanttiin. Maailmancupin toinen osakilpailu oli lähenemässä ja fysiikka veti alamäkeen. Päätettiin tehdä "korjaussarjaa" ja sinnitellä MC-kisoihin saakka. MC-kilpailuissa oli selkeästi havaittavissa kehon anaerobinen tila. Tehoja irtosi, mutta happoja vastaan ei voinut työskennellä. Tulos oli siihen nähden hyvä ja pääsin osallistumaan suurimpiin soutukilpailuihin moneen vuoteen. 

Kilpailuiden jälkeen asetimme Veikon kanssa tavoitteeksi jo kevään 2020 kilpailut, joissa on tarkoitus päästä täysin uudelle tasolle - josta pieniä viitteitä on nähty jo tänä kautena. Jokainen harjoitus tähtää ensi kevääseen ja kilpailut mielletään kovina harjoituksina, sen suurempia niihin viimeistelemättä. Aerobinen puoli vaatii vahvistamista. 

Kausi kunnialla päätökseen

Nyt kun päätös ensi kauteen valmistautumisesta on tehty, on hyvin helppo keskittyä harjoitteluun. Olen monipuolistanut harjoittelua ja soutanut useita harjoituksia yhdessä Jukka-Pekka Kaupin kanssa. Päätimme myös yhdessä lähteä kokeilemaan tasoamme ensi viikonloppuna järjestettäviin Tampereen Kansainvälisiin kilpailuihin miesten kaksikossa. Kokeilu on perustaa ensi kautta varten, jolloin on paljon isoja KV-kilpailuja tarjolla aina olympialaisista lähtien. 

Soutukausi on parhaimmillaan ja nyt kerätään kilometrejä pankkiin mielin määrin ensi vuotta ajatellen, jolloin täytyy olla täydessä iskussa maalis-huhtikuussa.

Kesäiset Terkut, 

Olli-Pekka

Jälkijuhannuskin piti viettää mökkeilyn merkeissä!