Hyviä kokemuksia ja ohessa SM-kultaa.

12.08.2019

Moikka! 

Viimeksi kerroin, kuinka asetin tähtäimeeni ensi kauden kilpailut. Ilokseni voin todeta, että työ on kantanut hedelmää ja päätös peruskuntoon pureutumisesta oli oikea. Viime viikkojen aikana on realisoitunut huomattava kehitys aerobisella puolella. Aerobinen tehoalue on tehnyt aimo harppauksen eteenpäin. 

Toisesta MC-osakilpailusta lähtien olen soutanut viikkotasolla enemmän kilometrejä kuin koskaan aikaisemmin elämässäni. Veikon kanssa päätimme jättää myös voimaharjoittelun kokonaan tekemättä, sillä se ruokki kehoni anaerobista tilaa. Sen sijaan olen tehnyt pitkiä aerobisia kuntopiirejä. Tehoharjoittelu on ollut minimaalista ja sitä on tullut lähinnä kilpailujen muodossa, muutamaa avaavaa harjoitusta lukuunottamatta. 

Harjoitusta kilpailujen muodossa

Tampereen KV-kilpailut Jukka-Pekka Kaupin kanssa menivät hienosti. Väsyimme pahasti lopussa ja ensimmäinen sija muuttui toiseksi. Vauhtireservi tuli kuitenkin todistetuksi ja kokemus oli hyvä!

Seuraavat kisat käytiin Hämeenlinnassa. Kilpailin edelleen Jukkiksen kanssa ja saimme varsin hyvää osviittaa siitä, mihin vauhti kaksikolla voi riittää. Muita kilpailijoita sarjassamme ei ollut. 

                          Kuva: Tampere KV-kilpailut (Karppinen-Kauppi)

SM-Kilpailut 

Suomenmestaruuksia jaettiin soudussa viime viikonloppuna Tampereen Kaukajärvellä. (10.-11.8.2019) Päätimme seurakaverini Kasper Hirvilammen kanssa osallistua miesten kaksikkoon. Lähdimme liikkeelle rennoin mielin ja ennen kilpailuja kävimme kolme kertaa yhdessä vesillä.

Lauantain alkuerissä voitimme niukasti ja lunastimme suoran finaalipaikan. Vetämättömyys näkyi ja tuntui kilpailun jälkeen. 

Sunnuntain finaalissa paransimme selvästi. Saavuimme voittajina maaliin. Olen todella tyytyväinen valmistautumisen ja viime kuukausien tapahtumat huomioiden! Kiitos Kasper. 

Onnittelut myös kaikille muille SM-mitalisteille!

                          Kuva: Tuoreet suomenmestarit maalissa. (Karppinen-Hirvilampi)

Jatkosuunnitelmia

Ensi viikonloppuna lähdemme Jukka-Pekan kanssa Liettuan mestaruuskilpailuihin. Haemme yhteistä kilpailukokemusta ja mittaamme vauhtia KV-tasolla. Kilpailuiden kulusta ja syksyn suunnitelmista päivitystä myöhemmin.


Katse vahvasti ensi keväässä,

Olli-Pekka